Doğru yapılandırılmamış bir kablolama, kullanıcının tüm network yatırımlarının boşa gitmesi anlamına gelir. Yapısal Kablolama Sistemleri kritik iş uygulamalarının üzerinde çalıştığı network sisteminin en uzun süre kullanılan parçasıdır. Network sistemlerinin kablolama alt yapısı kadar uzun kullanılan başka hiç bir elemanı yoktur. Bu denli önemli olan kablolama alt yapısı kurumların toplam network yatırımlarının %20’sini oluştururken, karşılaştığımız network problemlerinin %80’inin temelinde hatalı tasarlanmış ve uygulanmış kablolama sistemleri tespit edilmiştir.
Yapısal kablolama sistemlerinin hazırlanmasının temel nedeni, network sisteminin problemsiz olarak büyümesini sağlamaktır. Bu nedenle, kablolama alt yapısı oluşturulurken doğru bir tasarım ve projelendirme yapılmalı, kaliteli işçilik ve malzeme kullanılmalı, standartlara uygun olarak test, etiketleme ve dokümantasyon yapılarak, yıllarca kullanılmalıdır. Yapılacak olan bir kablolamada aşağıdaki hususlara mutlaka uyulmalıdır. Veri (Data) kabloları ortama göre UTP (Unshielded Twisted Pair), STP (Shielded Twisted Pair) ya da Fiber Optik olarak tercih edilmelidir.
Kullanılan data kabloları Cat 5e, Cat 6, Cat 7 gibi standartları desteklemelidir. Mimariye göre sıva altı, zemin altı, kanal içi, vb. şekilde kullanıcının masasına ulaştırılan data kabloları, mutlaka bir data prizinde sonlandırılmalıdır. Elastik olmayan bu kabloların uçlarına data plug (RJ-45 Connector) takılmamalıdır. Kabloların diğer uçlarının toplandığı merkezde (tercihen sistem odası), kablolar Patch Panel denen pasif cihazlarda sonlandırılmalıdır. Data Prizleri – Bilgisayar ve Patch Panel – Switch arasındaki bağlantılar, patch kablo olarak adlandırılan, çok telli kablolar ile üretilmiş, yumuşak ve elastik ara kablolar ile yapılmalıdır. Data ve telefon kablolaması projelerinde mutlaka elektriksel altyapı gözden geçirilmelidir.
Bilgisayar sistemleri için ayrı bir topraklama hattının olduğundan emin olunmalı, toprak voltaj seviyelerinin tolere edilebilir sınırlar içinde olduğuna dikkat edilmelidir. Bir merkezi, bir kuruluşun bilgi teknolojileri operasyonlarını ve ekipmanlarını (sunucular, depolama sistemleri, ağ anahtarları, yönlendiriciler ve güvenlik duvarları) merkezileştiren bir merkez olup verilerini depoladığı, yönettiği, işlediği, yaydığı ve verilerin erişimine izin verdiği departmandır. Veri merkezleri bir ağın en kritik sistemlerini barındırır ve günlük operasyonların sürekliliği ve güvenliliği için hayati öneme sahiptir.
Müşterilerimizin yapısal kablolama konusundaki ihtiyaçlarının tümünü karşılamak amacıyla marka bağımsız Teknik çözümler üretmekteyiz yapısal kablolama projelerimizde CAT5e, CAT6, CAT7 ve bakır ve Fiber optic kablolar ile Yatay Kablolama, bina omurga, kampus omurga kablolamaları hizmetleri sunulur.
Kurulan Kablolama sistemleri ile 10/100/1000/ Mbit/ps hızında çalışan altyapı sistemleri hazırlanır.
Yapısal kablolama projelerimiz içerisinde Data, telefon, güvenlik, şebeke, ups sistemlerinin birbiri içerisinde uyum ile çalışan Entegre yapılar olarak kurulur. Bu kurulan sistemler birlikte genişletilebilir ve bu şekilde işletmelerin gelecekteki esneklik İhtiyaçları sağlanır.
Çözüm ortağı olduğumuz ve üreticiye göre değişen 15, 20 ve 25 yıllık performans garantisi verilen kablolama çözümlerimizde XP, LEGRAND, HCS, CORNING, AMP gibi konusunda en iyi olan üreticiler ile işbirliği yapmaktayız.
Ülkemizde kurulum maliyetlerini hesaplarken ucuz ama kaliteli olsun sözü oldukça yaygın kullanılmaktadır, Oysa ucuz malzeme kaliteli olamayacağı gibi bir atasözü; Ucuz mal alacak kadar zengin değilim der. Ülkemizde faaliyet te olan yabancı markaların tümü alt yapı bir kere yapılır fikrini savunurken maalesef yerli firmalar altyapıya gereken özeni göstermiyorlar.
Kuruluştan sonra, data kabloları uçtan uca test edilmekte, alınan test raporları, detaylı proje çizimi, kablo takip şeması, vb. döküm anlar ile birlikte müşterilerimize teslim edilmektedir.
Aynı zamanda projede mesafe, güvenlik, yüksek bant genişliği, elektromanyetik koşullar göz önüne alındığında Fiber optic kablolar en iyi çözümü sunmaktadırlar. İndoor ve outdoor uygulamalar için Multimode ve singlemode Kablolar arasından çözüme uygun kablo tipi, Core adı verilen damar sayısı ve kompenetleri ile belirlenerek, Toplama merkezleri arası, katlar arası (şaft), binalar arası kampus back bone, metropol yada switchten Masaya gibi çeşitli uygulamalarda kullanılmaktadır.